Topshop en Topman naar BelgiŽ

maandag 17 januari 2011

Topshop en Topman doen volgende maand hun intrede in België. Niet met eigen winkels, maar via twee Belgische retailers. De Britse modeketens met hetzelfde moederbedrijf hebben de winkels Ra te Antwerpen en Hunting and Collecting te Brussel toestemming gegeven distributeur te worden in België. “Topshop heeft contact met ons gezocht”, vertelt Niels Radtke, eigenaar van Hunting and Collecting.

Radtke: "Zij zochten vooruitstrevende winkels in België, die net als zij creatief talent steunen." Hunting and Collecting huisvest veertig labels van minder bekende namen als Anne Sophie Back, Band of Outsiders, Bless, Common Projects en Petar Petrov. De ruimte in de kelder wordt gebruikt voor exposities en pop-up stores.

19 februari arriveert de eerste Topshop en Topman levering bij Hunting and Collecting. Het gaat om selectie van Topshop’s reguliere lijnen - Unique, Boutique en Dress-up, schoenen, make-up en tassen – en de samenwerkingslijn van Topman. “Een brede selectie dus, maar weinig diepte. Van alle artikelen zal er maar één stuk van één maat zijn, net als bij onze reguliere collectie”, licht Radtke toe. “Ik wil elke maand een nieuwe selectie maken, maar eerst moeten we natuurlijk afwachten of het wel loopt. Het is in ieder geval erg leuk de eerste in België te zijn die de labels gaat verkopen.”

Topshop en Topman maken deel uit van de Arcadia Group van Sir Philip Green, die ook eigenaar is van BHS, Burton, Dorothy Perkins, Evans, Miss Selfridge en Wallis. Arcadia Group is 3,3 miljard euro waard, heeft 2.778 winkels en meer dan 45.000 werknemers.

Foto: Topshop lookbook lente/zomer 2011