Liz Claiborne stelt winstverwachting bij

vrijdag 07 januari 2011

Het Amerikaanse kledingbedrijf Liz Claiborne Inc. heeft zijn winstverwachting voor de tweede helft van 2010 naar beneden bijgesteld. Reden daarvoor is dat de verkoopcijfers in de al bestaande winkels tegenvallen.

De winkels van het merk Juicy Couture wisten in het vierde kwartaal een procent meer omzet te maken dan het laatste kwartaal van vorig jaar. De omzet bij Kate Spade nam toe met 44 procent. Mexx kreeg in Europa te kampen met een verlies van 7 procent, in Canada kwam er 4 procent meer omzet bij.

CEO William McComb zegt dat de consumentenverkoop in oktober en november nog naar verwachting was. De verkoop in december noemt hij echter “duidelijk teleurstellend.” Het weer is volgens McComb een van de veroorzakers van de tegenvallende verkoopcijfers, alsmede een “bijzonder competitieve markt” en een paar missers in de collectie.

Op basis van de nieuwe cijfers verwacht Liz Claiborne over het vierde kwartaal een operationeel verlies dat gelijk is aan dat van vorig jaar (toen bedroeg het operationele verlies 15 miljoen dollar) of een verbetering van dat resultaat met 10 miljoen dollar. Over de tweede jaarhelft van 2010 verwacht het bedrijf dat de inkomsten uitkomen tussen de 40 en 50 miljoen dollar. Eerder was de verwachting nog dat de bedrijfsinkomsten zouden uitkomen op 80 miljoen dollar. De schuld die het bedrijf heeft komt daarmee naar verwachting uit op 578 miljoen dollar. Dat is 80 miljoen minder dan eind 2009.

Foto: Kate Spade