JBC werkt samen met bekend BelgiŽ

dinsdag 23 september 2008

JBC, het warenhuis dat in 1975 werd opgericht door Jan Baptiste Claes en ook zijn initialen als naam draagt, is een samenwerking aangegaan met bekende Belgen. Onder de slogan "Let's create together" maakte het bedrijf een collectie samen met  zangeres/presentatrice Yasmine, presenatrice Evi Hanssen, acteur Koen de Bouw en zanger Ozark Henry (voor Vlaanderen). Voor Wallonië werkte JBC samen met diezelfde Ozark Henry, stand-up comedian François Pirette en ex-Miss België Sandrine Corman.

Voor de samenwerking is JBC op zoek gegaan naar mensen met een sterke persoonlijkheid. Op die manier zou ook de kleding die ze ontwerpen herkenbaar worden. Evi Hanssen mixt vaak vlotte casual kleren met vrouwelijke elementen en Koen De Bouw houdt van comfortabele kleding met een tikje country. Sandrine Corman kiest voor vrouwelijke elegantie en François Pirette houdt het - naast het podium - doorgaans bij een sobere maar stijlvolle vrijetijdslook. Yasmine draagt vaak kleren van Belgische ontwerpers, net als Ozark Henry, die ook van mooie maatpakken en design houdt. Hij maakte voor JBC een zwarte jas met in de voering fragmenten van zijn liedjes. Ook staat zijn naam heel subtiel op de knopen en in het label.

De minicollecties die JBC uitbrengt, zijn echt op het lijf van deze mensen geschreven. Je herkent er zo de persoon in. "Dat was ook de bedoeling," zegt Anne-Marie Loos, hoofd van het ontwerpteam van JBC. "Nadat deze bekende Belgen hun medewerking bevestigd hadden, hebben we een eerste verkennend gesprek gevoerd. We vroegen in welke stijl ze zich goed voelden, wat ze belangrijk vonden aan hun kleren en we hebben hen ook gevraagd om de favoriete stukken uit hun kleerkast mee te brengen. Op basis van al deze informatie hebben we samen de eerste ontwerpen uitgewerkt, waaraan we zijn blijven sleutelen tot alle betrokken partijen tevreden waren. Meer dan tevreden, want elke designer is laaiend enthousiast over het eindresultaat. Ook het feit dat hun naam in het label komt, vinden ze heel bijzonder."

De minicollectie die elk persoon ontwierp loopt uiteen van vijf stuks tot twaalf. De collectie is vanaf nu de hele winter te koop in alle JBC-winkels. In Vlaanderen zullen enkel de collecties van Ozark Henry, Koen De Bouw, Jasmine en Evi Hanssen te koop zijn, voor Wallonië deze van Ozark Henry, Sandrine Corman en François Pirette.