Beachmerk Hollister komt naar BelgiŽ

vrijdag 13 mei 2011

Na Abercrombie & Fitch komt ook Hollister Co, een dochteronderneming van het Amerikaanse concern, naar België. In het Wijnegem Shopping Center en het Waasland Shopping Center openen dit najaar winkels van respectievelijk 637 en 770 vierkante meter. Hollister heeft voor de komst naar België een exclusieve overeenkomst gesloten met ING Real Estate Investment Management, de (gedeeltelijke) eigenaar van beide winkelcentra.

Modeketen Hollister biedt casual kleding en badmode voor jongeren, geïnspireerd op de relaxte stijl van mensen uit Zuid-Californië. Denk aan polo’s, hoodies in felle kleuren en gebloemde bikini’s en shorts. Het is dus ook niet gek dat Hollister jongens en meiden op de website aanspreekt met ‘dudes’ – hoogstwaarschijnlijk afgeleid van surfdudes - en ‘betties’. Verkoopprijzen liggen wat lager dan de kleding van Abercrombie & Fitch (A&F). Een T-shirt van Hollister kost bijvoorbeeld 17,50 dollar, terwijl een van A&F 30 of 40 dollar kost.

Wat niet verschilt van Abercrombie & Fitch is het winkelconcept en de marketingstrategie. Om te beginnen bij het concept: het interieur wordt steeds veranderd. Zo wordt geëxperimenteerd met beelden, muziek, licht en geuren. Wat de marketingstrategie betreft: het personeel is het uithangbord van de keten. Er geldt net als bij A&F een strikte ‘look policy’. Het personeel moet jong zijn en de looks en maten van modellen hebben. Zij moeten namelijk in winkel rond kunnen lopen in zwemshort of bikini. Katrien Giebens, manager van het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas, laat aan Het Nieuwsblad weten dat er binnenkort een team uit Amerika overkomt, die geschikte kandidaten voor het verkoopteam gaat zoeken op scholen en in shoppingcentra in Vlaanderen.

Hollister werd in 1922 opgericht. De eerste winkel van het merk werd geopend in Ohio. Inmiddels zijn er niet alleen vestigingen in Amerika, maar ook in Canada, Spanje, Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In Ierland opent binnenkort een Hollister outletstore. Behalve Hollister en Abercrombie & Fitch exploiteert het concern nog twee formules: Abercrombie kids en Gilly Hicks. De eerste Belgische A&F-winkel werd onlangs in Brussel geopend.