Topshop: samenwerking met ecologisch label

dinsdag 09 augustus 2011

De Britse modeketen Topshop gaat een samenwerking aan met label Izzy Lane. De designer van het modemerk, Isonel Davies, creëert een kleine collectie van drie jassen, gemaakt van ecologische geproduceerd Brits wol.

De collectie, die op 5 september in de Topshop winkels ligt, maakt Davies ter ere van de Wool Week, zo verklaart zij op haar website. De week van het wol is een jaarlijks evenement. De mode-industrie probeert in die week het gebruik van Britse wol te verhogen.

De jassenlijn bestaat uit een grijze skirted coat met afneembare kraag van namaak bont, een beige crombie-jas en een rechte zwarte mantel met namaak lederen elementen. Prijzen liggen rond de 200 pond (228 euro).

"We zijn blij om samen met Izzy Lane een collectie van drie jassen te kunnen produceren van Brits wol," zegt Topshops design director Jacqui Markham, over de samenwerking. "Bij Topshop zijn we altijd op zoek naar fabrikanten die ons helpen met het maken van duurzame mode. Zo hebben we nu bijvoorbeeld een fairtrade denim lijn in de winkels liggen. Met de Wool Week in aantocht, leek deze samenwerking volkomen logisch."

Het label Izzy Lane bestaat sinds 2007 en is naar eigen zeggen een ethical luxury brand. Bijzonder is dat het merk gebruik maakt van vezels, voor de breisels, afkomstig van een eigen kudde schapen. Het gaat om het zeldzame ras Shetlands en Wensleydales. Het doek en de garens zijn verwerkt, gesponnen en geweven in het Verenigd Koninkrijk.