Mistral footwear: pure eenvoud

donderdag 20 januari 2011

Strand en zee oefenen een bijzondere aantrekkingskracht uit op mensen. De natuurelementen vormen een eindeloze bron van inspiratie en sportieve uitdagingen. Iconisch watersportmerk Mistral is onlosmakelijk verbonden met de coastal lifestyle en belichaamt de surfcultuur als geen ander. Deze way of life beperkt zich trouwens niet tot de zomer. Integendeel, surfen tijdens de wintermaanden geeft een extra kick. De schoenencollectie van Mistral is geënt op dit uitdagende leven rondom de stranden en heeft een stoere en relaxte uitstraling. De sportieve emotie loopt als een rode draad door de collectie en versmelt moeiteloos met subtiele fashion statements. Vakmanschap en rijk materiaalgebruik vormen de basis van het ontwerpproces, waarbij alles draait om authenticiteit, comfort en eenvoud. De pure eenvoud van de designs onderstrepen het volwassen karakter van Mistral. De collectie (voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes) is opgedeeld in drie onderscheidende productlijnen; Mistral Authentics (sportief klassiek), Mistral Collection (on-trend) en Mistral Equipe (functioneel).

Mistral Authentics
Mistral zet het succes uit de 80s moeiteloos voort met een kwalitatief hoogwaardige schoenencollectie. Vernieuwing op het gebied van materialen en design staat centraal, zonder de authenticiteit en heritage uit het oog te verliezen. Het resultaat is een onderscheidende, eerlijke collectie met een stoere, ingedragen look. Comfort is key; zachte leersoorten en warme teddyvoeringen nodigen uit tot winterse avonturen. De dames gaan voor halfhoge, gevoerde veterboots met een slanke, Italiaanse fit. Tijdloze klassiekers, herkenbaar aan de schuine rits en de unieke zool. Voor de mannen en boys zijn er volop sneakers in robuuste, tonale kleuren. Door de dirty finish lijkt het alsof de schoenen met liefde zijn ingedragen. Verrassende details, zoals het gebruik van visgraatdessin of grove stiksels, verraden een rebelse ondertoon.

Mistral Collection
De schoenen binnen het fashion sports thema zijn geïnspireerd op het strandleven en bij uitstek geschikt voor een dagje uitwaaien op de boulevard of rondje après-surf. Eyecatchers bij de dames zijn de simpele, cleane laarzen met kenmerkende schuine rits en grove zool. Het volnerf leer met wax coating onderstreept het rijke karakter van de collectie, waarbij vakmanschap en oog voor details centraal staan. Sommige laarzen gaan zelfs de hoogte in, maar dan wel op een comfortabele manier – dus met rubberen hak. Mannen maken een fashion statement met desert boots in gepoetst leer; deze schoenen worden alleen maar mooier naarmate ze langer worden gedragen. Het gebruik van het merkteken is tot een minimum beperkt; subtiel geplaatste leren lipjes zijn voorzien van een metalen Mistral logo en rode stiksels refereren aan de iconische Mistral dot.

Mistral Equipe
De Equipe lijn is Mistral ten voeten uit; hier draait alles om praktisch comfort en sportief design. Met een flinke knipoog naar de jaren ‘80. De gewatteerde nylon snowboots houden de voeten gegarandeerd warm, zowel in de branding als op de piste. Verkrijgbaar in de typische Mistralkleuren blauw, wit en rood zijn dit de ultieme basics voor iedere wintergarderobe.