Funky Footwear introduceert Olukai footwear

donderdag 09 september 2010

Voor zomer 2011 introduceert Funky Footwear het Amerikaanse “’ocean lifestyle” footwear merk Olukai.

 De letterlijke vertaling van het Hawaiiaanse woord ‘Olukai’ is ‘Comfort’ (“Olu”) en “Oceaan” (“Kai”), Olukai is dan ook ontstaan vanuit het idee om een superieure footwear collectie te creeeren voor gebruik rond en om het water.

Een paar Olukai’s wordt met de hand gemaakt ondergaat tijdens productie een 300-tal handelingen om tot het eindproduct te komen.

De Olukai collectie kenmerkt zich door de anatomisch verantwoorde zoolconstructies en voetbedden, top leerkwaliteiten, de waterbestendige materialen en de rijke details, zoals laser edged graphics en micro- embroideries.

De zomer 2011 collectie is opgebouwd uit twee delen, de Makai en de Mauka collectie.

De Makai (“in de richting van de zee”) collectie is speciaal ontworpen om in en rond het water te worden gedragen. Alle straps en voetbedden uit deze collectie zijn volledig waterbestendig en sneldrogend.

De Mauka (“in de richting van het land”) collectie onderscheidt zich o.a. door premium leerkwaliteiten, duurzame zoolconstructies en organische materialen.

Het merkteken van Olukai is de Makau, of ‘beenhaak’, het traditionele Polynesische symbool voor kracht, geluk en een veilige tocht op het water.

Prijzen: 60 t/m 200 euro.

Showrooms:
CAST Nieuwegein 093

Trade Mart Brussel Bristol 465