Dior handhaaft omzet bijna

dinsdag 04 augustus 2009

Ook Christian Dior heeft het afgelopen halfjaar een tegenvaller moeten incasseren. Het Franse modehuis wist bijna de omzet te handhaven, maar zag de winst fors afnemen. Dior, één van de laatste couturehuizen, rapporteerde over de eerste zes maanden van het lopende boekjaar een omzetdaling van 0,2 procent naar 8,13 miljard euro, tegen 8,15 miljard vorig jaar. De nettowinst daalde fors: met 27 procent van 974 miljoen in 2008 naar 709 miljoen in 2009.

De lichte omzetdaling dankt het bedrijf aan een sterke groei in China en aan Europa waar de bestedingen redelijk hetzelfde zijn gebeleven. Dat was echter niet voldoende om de afgenomen inkomsten in de Verenigde Staten en Japan te compenseren.

Christian Dior maakt deel uit van LVMH dat vorige week de halfjaar resultaten bekendmaakte. (Zie ook Bescheiden omzetplus LVMH). Dior blijft positief gestemd en is er van overtuigd dat het de economische crisis goed zal doorstaan. Het bedrijf zet daartoe in op de introductie van nieuwe producten, geografische expansie en kostenbesparing.